Nobilis Norvegica TintinnabulumGudbrandsdalens historie- og sagntradisjon rommer fortellinger om tre av dalens kvinner som alle lokker menn fra norsk konge- og riddermakt: Samekvinnen Snøfrid på Dovre dåret Harald Hårfager så han nesten satte det nyvunne riket på spill. Bondedatteren Kristin Lavransdatter tiltrekte seg ridder Erlend Nikolaussøn som var villig til å gi avkall på det meste av rikdom og ære for å få henne. Den blendende vakre Skårvangsola fra Vågå lokket ridderen Sigvat Kvie så han nesten satte livet til i Ridderspranget for å få røve henne fra ridderen på Sandbu.

sceneGudbrandsdal
har satt historiene om de tre dølakvinnene inn i en sceneproduksjon.  Sagn- og historiematerialet gir rom for fantasier omkring kjærlighetshistoriene, og til å forfølge tanker om hva det var med disse dølajentene – og dalen vår, kanskje – som lokket konge- og riddersmakten. En sterkt visuell forestilling, som gjennom dans, teater og musikk med uttrykkselementer fra dalens kultur kan antyde jentenes og dalens tiltrekning på adelsmennene,

En forestilling på om lag 45 minutters varighet kombinerer teater og moderne dans, Forestilllingen er nyskrevet i alle ledd. Idé og manus er ved Vidar Olaussen.Tom Willy Rustad har skrevet ny musikk basert på folkemusikalske trekk, for instrumenter som seljefløyte,munnharpe og durspill. Tom Willy Rustad er også musiker på forestillingen og til stede på scenen og spiller live under forestillingen, og gir forestillingen også et sterkt konsertpreg.

Aktører:
Manus og Ide: Vidar Olaussen
Musikk:Tom Willy Rustad
Regi: Jertru Stallvik
Korreografi og dans:
Mette Pedersen, Ranveig Henriksen Bøle, Julie Marie Holth

Harald Hårfagre: Sveinung Næperud
Erlend Nikolauson: Viggo Didriksen
Ridder Sigvat Kvie:Vidar Olaussen

Kostymer:Eli Katrine Krokmoen
Scenografi:Barbro Bekken

 

 

Nobilis Norvegica Tintinnabulum tekstside
Foto. Kikk for større utgaver,

 

 

 

sceneGudbrandsdal.no