Livets dans

Otta kulturhuset fikk sin egentlige åpning 17.mai" skrev GD etter premieren på "Livets dans" 17.mai 2011. I en anmeldelse med tittelen "Mesterlig om mesterne" hadde avisa vurderinger som "ytterst sjelden vi opplever slike klassiske perler" og "stillheten i salen undervegs og stående applaus etterpå sa alt om opplevelsen".

I åpningsscenebildet til Kjærlighetens komedie møtes Ibsen, Bjørnson og Hamsun. Ikke noe realistisk møte, men et møte mellom diktningen til de tre: Litteraturhistorien forteller om sympatier og motsetninger mellom dikterne, men er det like stor motsetning i deres diktning?

Forestillingen lar dikterne belyse livstemaene livsmot, elskov og sorg. I en syklisk musikalsk form settes tekster sammen og varieres med dansesekvenser til musikk fra Vivaldis årstider, med Edvard Munchs maleri "Livets dans" som bakteppe. Det hele ender i en rondoaktig finale der spørsmålet blir om all diktningen var forgjeves?

Forestillingen innlemmer både dikt, prosa- og dramatekster av dikterene. Her er klassiske perler som "Det første møtets sødme", "Faderen", "Gravsted", tekster fra Victoria, "Bergmannen", tekster fra Peer Gynt - og en rekke andre kjente og mindre kjente tekster.

Tidligere vist 17. mai og 24.9 2011

Dans: Ranveig Henriksen, Mette Pedersen, Krsitine Berget
Skuespillere: Vidar Olaussen, Endre Skjåk, Viggo Didriksen

Manus: Vidar Olaussen (red), Viggo Didriksen, Endre Skjåk
Regi og scenografi: Endre Skjåk og Vidar Olaussen
Koreograf: Ranveig Henriksen
Produsent: Viggo Didriksen

Anmeldelse GD: Mesterlig om mesterne

sceneGudbrandsdal.no